Politsei kahtlustab Valga noormeest tapmises

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28-aastane Sergejs tappis möödunud augustikuus oma kaasmaalase.
28-aastane Sergejs tappis möödunud augustikuus oma kaasmaalase. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile, 22. augustil kella kolme ajal pidasid Põhja prefektuuri kriminaalbüroo töötajad Tallinna kesklinnas kinni 28aastase Sergejsi. Teda kahtlustatakse ööl vastu esmaspäeva toime pandud tapmises, kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuur.

«Sergejs on rahvastikuregistri järgi Valga elanik,» ütles Valgamaalasele Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas. Kui politsei eile mehe tagaotsimisteadet levitas, viidati ühe võimalusena ka sellele, et Segejs Valgas võib viibida.

«Samuti saab prokuratuur kinnitada, et tegemist on varem valdavalt varavastaste kuritegude eest kriminaalkorras karistatud isikuga,» lisas Kallas.

Esialgsetel andmetel olid Sergejs ja kannatanu omavahel tuttavad ning tapmine pandi toime ühise alkoholitarvitamise käigus.

Prokuratuur taotleb lähipäevil Sergejsi vahi alla võtmist.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude teenistuse vanema Rait Pikaro sõnul asusid kriminaalpolitseinikud kuriteopaigas kohe tõendeid ja infot koguma. «Selgitasime välja teo võimaliku toimepanija ja tema kiireks tabamiseks kaasasime ka avalikkust. Kriminaalpolitseinikud kontrollisid mehe võimalikke asukohti ning keskpäeval peeti 28aastane Sergei tapmises kahtlustatavana kinni,» ütles ta eile.

Pikaro lisas, et viimastel aastatel on raskete vägivallakuritegude, sealhulgas tapmiste arv stabiilselt langenud, kuid muutunud ei ole selliste kuritegude üldised asjaolud. «Enamik tapmisi pannakse toime alkoholi tarvitamise käigus, kus inimeste vahel tekkib pealtnäha tühine konflikt, mis eskaleerub ning lõppeb raske kehavigastuse või surmaga,» ütles Pikaro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles