Välisministeerium soovitab kriisipiirkonda reisimist vältida

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikest minnakse talvel püüdma peamiselt Egiptusse.
Päikest minnakse talvel püüdma peamiselt Egiptusse. Foto: SCANPIX

Regioonis tekkinud olukorra tõttu soovitab välisministeerium vältida reisisihtkohtadena Jordaaniat ja Süüriat, Liibanoni, Jeemenit ja Sudaani

«Liibanoni ja Jeemeni puhul on lisaks pingelisele olukorrale regioonis oluline arvestada ka võimaliku terrorismiohuga,» sõnas välisminister Urmas Paet. «Liibanonis on viimastel aastatel toimunud mitmeid rünnakuid kõrgete ametiisikute suhtes ning Jeemenis on terrorismioht väga kõrge ja viimase 10 aasta jooksul on seal toime pandud väga palju terroriakte,» lisas ta.

Väga pingeline on juba pikemat aega olukord Sudaanis.

«Poliitiline ebastabiilsus on Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas viimastel nädalatel väga kiiresti levinud ning võib jätkuda, seetõttu on oluline tähelepanelikult arenguid jälgida ning neile operatiivselt reageerida,» ütles välisminister Paet.

Välisministeeriumi hinnangul võib olla ohtlik reisida ka teatud piirkondadesse Alžeerias ja Marokos. Samuti võib olla ohtlik reisimine teatud Liibüa piirkondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles