Algab jaht maailmameistritiitlitele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna on Otepääl varemgi edukalt esinenud, näiteks võitis ta Otepää EMil kaks hõbemedalit.
Rene Zahkna on Otepääl varemgi edukalt esinenud, näiteks võitis ta Otepää EMil kaks hõbemedalit. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Suvebiatloni maailmameistrivõistlused saavad alguse juba täna kell 20, mil Otepääl Tehvandi staadionil algab avatseremoonia. MMi tseremooniate juht Karel Kulbin kinnitab, et nii kohalikel kui kaugemalt tulijatel tasub kindlasti staadionile tulla.

«Ei juhtu ju iga päev, et meie koduõuel leiavad aset maailmameistrivõistlused ja seda erilisem on ka avatseremoonia,» sõnas Kulbin, kelle sõnul ei puudu tseremoonialt ka kõned, Eesti hümni esitab Otepää neiu Laura Danilas ning sisse marsivad 21 riigi esindused.

«Nagu suurvõistlustel ikka, tuuakse ka sportlased rahvale lähemale ning kõikidel spordisõpradel on võimalus koondislasi ergutada juba veel enne, kui võistlused algavad,» rääkis Kulbin. Ta lisas, et kindlasti tasub kohale tulla ka Teele Viira ning trummiduo Drum Attack pärast.

Teele Viiral endal jagub trummiduole vaid parimaid sõnu. «Drum Attack on alati olnud minule üks suur energiat täis esinemisgrupp, mis alati rahva üles kütab. Nad on superandekad ja samal ajal hingetuks tegevalt ilusad – sellist kooslust tihti ei kohta,» sõnas ta.

Kuid kui palju teab Teele Viira laskesuusatamisest? «Väga palju võistlusi varem jälginud pole, kuid mu kehalise kasvatuse õpetaja Urve Vakker tegeles omal ajal päris tulemuslikult laskesuusatamisega, nii et ala on tuttav,» sõnas neiu rõõmsalt. Ta lisas väikese muigega, et ju see laskesuusatamine ikka üks selline ala on, kus käsi väriseda ei tohiks.

Kokku asuvad suvebiatloni MMil maailmameistritiitli nimel võistlustulle 21 riigi sportlased, kelle seas ka kõik meie enda kodumaised tipud. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.

Võistlused saavad alguse 26. augustil kell 10 ja kestavad 28. augustini. Meie enda laskesuusatippude kõrval on Otepääle tulemas ka tuntud sportlasi välismaalt, kelle seas soomlanna Kaisa Mäkäräinen, Timofey Lapshin Venemaalt, samuti on väga tugeva koondisega väljas Ukraina. Eksootilisematest riikidest näeb Otepääl näiteks Brasiilia laskesuusatajaid.

Koondise lasketreeneri Indrek Tobrelutsu sõnul on Eesti koondisele kahtlemata tegu olulise võistlusega mitmel põhjusel. «Sportlased on terve suve tööd teinud, et valmistada end ette talviseks hooajaks. Suvebiatloni MM on hea võimalus vaadata ja analüüsida, kuidas suvised treeningud mõjunud on,» sõnas Tobreluts. «Samas aga ei ole MM kindlasti ainult suvise ettevalmistuse kontroll: välja jagatakse siiski maailmameistritiitlid.»

Kuigi otseselt eraldi ettevalmistust suviseks MMiks sportlased ei tee, on meie koondis koduväljaku võistluse eel siiski tulemusele orienteeritud.

21aastane Rene Zahkna on seadnud endale eesmärgiks näha kõrget laskmistabavust. «Soovin näha lasketabavust, mis on minimaalselt 90 protsenti, sellest madalam tabavusprotsent mind ei rahulda.»

Arvestades noorust, on sportlane seadnud endale ka realistliku kohalise lootuse: «Tahaksin näha enda nime 15 parima seas,» sõnas esimest aastat täiskasvanute seas sõitev Zahkna. Ta kutsub ka kõiki spordisõpru üles tulema Otepääle omadele kaasa elama, sest just kodupubliku kaasaelamine võib anda selle väikese eelise, mida teinekord hea tulemuse saavutamiseks on vaja.

Suvebiatloni MM on laskesuusatajatele hooaega lõpetav võistlus. Uus võistlushooaeg algab novembris, kui sõidetakse esimene maailmakarikaetapp.

EESTI KOONDIS MMil

Täiskasvanud

Rene Zahkna, Kauri Kõiv, Roland Lessing, Kalev Ermits, Jan Treier, Martin Remmelg, Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Grete Gaim, Kristel Viigipuu

Juuniorid

Tarvi Sikk, Robert Heldna, Kristo Siimer, Mart Všivstev, Kristo Tuvi, Marten Aolaid, Susan Külm, Regina Oja, Meril Beilmann, Tuuli Tomingas, Mari Uha, Anneliis Viilukas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles