Kirurgi argipäev: 8 lõikust ja loetud minutid puhkust

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui paljud meist tegelikult teavad, milline on ühe kirurgi argipäev ning mis operatsioonitoas toimub, kui anesteetikum mõjuma hakkab ja patsient unne suigub? Päev Valga haigla operatsiooniplokis oli silmiavav kogemus – päeva jooksul kaheksa operatsiooni teinud kirurgi võib kindlasti pidada imemeheks.

Esmaspäeva hommik. Valga haigla kolmandal korrusel asuva kirurgiaosakonna šeff doktor Feliks Rõivassepp tuleb isiklikult tervitama. «Kaspar võtab teid täna enda tiiva alla. Saate tema operatsioone jälgida,» ütleb osakonnas ohje hoidev kirurg ja viipab käega oma poja poole – juba kabinetist väljunud nooremale doktor Rõivassepale.

Kaspar Rõivassepp on üles kasvanud meditsiini keskel. Ta tunnistab, et huvi arstiameti vastu oli juba noores eas. Kui tuli aeg ülikooli astuda ja eriala valida, oli kaalumise all ka geenitehnoloogia. «Suuresti tänu isa suunamisele muutsin aga lõpuks arstiteaduse enda eelistuseks number üks,» selgitab noor kirurg lõpliku valiku tagamaid. Lihtsalt ei tekkinud soovi kogu enda elu laboris veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles