Mai Simson: pead ikka lootma, et elu hästi läheb

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu tegeleb Mai peamiselt aiatööga. «Kevadel oli vaja kasta kogu aeg ja nüüd jälle vaata, kuidas murust lahti saad, see kasvab üle pea kogu aeg.»
Praegu tegeleb Mai peamiselt aiatööga. «Kevadel oli vaja kasta kogu aeg ja nüüd jälle vaata, kuidas murust lahti saad, see kasvab üle pea kogu aeg.» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nii kui ennast pikaajalisele Valga muuseumi töötajale ning muinsuskaitseinspektorile Mai Simsonile tutvustasin, sain vastuseks küsimuse, kas olen omal ajal Valgamaal elanud soliidse mehe Rein Loimi sugulane. Paistab, et vähemalt lähedalt siiski ei ole, aga kinnitust sai asjaolu, et Simsonil Valgamaast ja siin elanud inimesi puudutavatest mälestustest puudust pole.

Laiahaardeliste teadmistega proua rääkis, et suguvõsa uurimise pärandas talle ema, kes teadis nende suguvõsast väga palju. Mälestuste jagamine oli peres tavaline. Simsoni emale rääkinud omakorda tema ema pärimust, mis selgitas emapoolse suguvõsa teket.

Kunagi külvanud üks mees Sangastes otra ja nägi, et mäest tuleb alla sõda. Viskas külimitu ruttu koopasse ja ise jooksis metsa. Aga sõdalased olid teda näinud, püüdsid ta kinni, võtsid endaga kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles