Saalitäis rahvast otsis õnneliku õpetaja valemit

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas oli konverentsil arutluse all, miks munitsipaalkool ei kasuta ära neid võimalusi, mida erakoolid ning mida arvata eliitkoolidest.
Muu hulgas oli konverentsil arutluse all, miks munitsipaalkool ei kasuta ära neid võimalusi, mida erakoolid ning mida arvata eliitkoolidest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hariduskonverents tõi Valga kultuurikeskusesse taas täismaja huvilisi. Arutusel oli, mida ootab ühiskond koolilt praegu ning tulevikus.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja Pille Liblik ütles ettekandes «Uus õppeaasta, uued väljakutsed», et 2016/2017. õppeaastal lähtub ministeerium üldhariduses jätkuvalt sellest, mis on kirja pandud Eesti elukestva õppe strateegias 2014–2020 ja vabariigi valitsuse tegevuskavas.

Uue suuna – muutunud õpikäsituse – abil lahendamist vajavate teemadena tõi Liblik muu hulgas välja suure õppimis- ja õpetamiskoormuse, ajale jalgu jääva paindumatu õppekorralduse, vajaduse avada koolikeskkond kogukonnale ning õpetamise nüüdisajastamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles