Naisjuunioride jälitussõidu võitis venelanna

, võistluste kommunikatsioonijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalia Gerbulova.
Natalia Gerbulova. Foto: Hendrik Osula

Otepääl jätkuvatel suvebiatloni maailmameistrivõistlustel sai naisjuunioride 10km jälitussõidus kuldmedali kaela Natalia Gerbulova. Parima eestlasena lõpetas Regina Oja 23. positsioonil.

Eilsel sprindidistantsil pronksi võitnud Gerbulova võiduajaks märgiti 33:40.6. Tema järel jõudis esikolmikusse veel poolatar Kinga Mitoraj ajaga 35:27.4 ja ukrainlanna Anastasiya Merkushyna (35:52.1).

„Ma ütlesin eile, et võidan ja võitsingi,” lausus Gerbulova. “Seda küll kolme möödalasuga, aga seda pole palju. Üldiselt esimene koht on alati hea,“ ütles ta. Venelanna lisas, et võistluse vältel jälgis ta pidevalt konkurentide sõitu ja laskmisi.

Kolmandale kohale langes eilsel sprindidistantsil maailmameistriks kroonitud  Anastasiya Merkushyna. Kuuel trahviringil käinud ukrainlanna kaotas võitjale kaks minutit ja 11,5 sekundit. „Tabasin märki liiga ülevalt ja ei näinud täpselt, kuna päike oli ere,“ ütles ukrainlanna. „Sain aru, et esikohta ei pruugi enam tulla, kuid lootus sureb viimasena ja pingutasin lõpuni,“ lisas Merkushyna.

Eestlaste parimana lõpetas Regina Oja 23. positsioonil. Kulla võitnud venelannale kaotas ta seitsme minuti ja 50 sekundiga. Eestlastest paremuselt teist tulemust näidanud Susan Külm (42:12.7) tõusis viis kohta ja saavutas 24. koha.

“Püstitiirudes oleksin võinud ikka pihta saada, sest viis möödalasku on natuke palju,” lausus Külm. “See jäi minu enda taha, sest väsimus on peal, aga üldiselt võib võistlustega rahule jääda,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles