Meeste jälitussõidu kuld rändas Slovakkias

, võistluste kommunikatsioonijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepääl Tehvandil on käimas suvebiatloni viimane võistluspäev, kus meeste 12,5 km jälitussõidus sai kulla slovakk Martin Otcenas.

Võistluste teisele kohale platseerus venelane Sergey Klyachin ning kolmas oli ukrainlane Oleksander Zhyrnyi. Täna kuuendalt positsioonilt rajale sööstnud Ermits tegi võimsa lõpuspurdi ja saavutas kõrge 7. koha, kaotust võitjale kogunes +2.25,6.

Võitjale Martin Otcenasele oli tänane medal käimasolevatel võistlustel juba teine kuld, eilses meeste sprindiheitlusest väljus ta samuti just kuldmedaliga. Kolm möödalasku teinud Otcenas märkis, et täna oli märksa parem ilm võistlemiseks. „Viimane lasketiir oli mul edukas, aga tundsin Sergeyd enda taga kuklasse hingamas, oli tasavägine sõit. Laskesuusatamises ei tea tegelikult kunagi, kuidas läheb ja kes võidab,“ lisas Otcenas.

Sergey Klyachin, kes eilsel sprindidistantsil oli kolmas, kaotas võitjale 28,1 sekundit (34.54,3;  0+0+1+1). „Kaks viimast tiiru lasin mööda, pingutasin küll kõvasti, kuid viimastes tiirudes ei suutnud enam keskenduda nii hästi,“ lausus Klyachin.

Ukraina pronks Oleksander Zhyrnyi  pidi tegema kaks trahviringi (35.14,8; +48.6; 0+0+2+0) ja tunnistas, et laskmine täna tema jaoks ei õnnestunud. „Minu jaoks on jälitussõidu pronks suvebiatloni MM-l esimene tiitlivõit üldse, olen kolmanda kohaga väga rahul ja tänan konkurente hea sõidu eest,“ rääkis Zhyrnyi.

Eilsel sprindidistantsil kuuendaks tulnud Kalev Ermits möönis, et tuleb treener Indrek Tobrelutsuga läbi arutada, mis laskmisel mööda läks. „Olen kuuenda kohaga muidugi rohkem rahul, eilset võistlust analüüsides nägin, et olen isegi medali peale võimeline sõitma,“ märkis Ermits. „Suvebiatloni MM on minu jaoks väga sobiv treeningprogrammi koostisosa, tööd endaga tuleb veel teha,“ lausus Ermits.

Tänane võistluspäev Tehvandil jätkub  naiste 10 km jälitussõidu ja meesjuunioride 12,5 km jälitussõiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles