Jalatsivabrik kaalub tehasekaupluse sulgemist

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos juhtkonnaga annab Valga Maleva tänava tehas tööd 54 inimesele. Nädalas läheb tehasest välja umbes poolteist tuhat paari jalanõusid, millest ligikaudu pool on valmistooted. Pildil õmblussaal.
Koos juhtkonnaga annab Valga Maleva tänava tehas tööd 54 inimesele. Nädalas läheb tehasest välja umbes poolteist tuhat paari jalanõusid, millest ligikaudu pool on valmistooted. Pildil õmblussaal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas tegutseval jalatsivabrikul Moon on rasked ajad. Kohalike klientide vähesuse tõttu kaalutakse siinse tehasekaupluse sulgemist, langenud on nõudlus jalanõude järele ka välismaal.

«Meil on mõte, me veel plaanini pole jõudnud. Suviti see mõte kõigub ja talvel, kui on vaikus majas, on see tugev,» ütles osaühingu Moon juhataja Tiina Rõõmus tehasekaupluse sulgemise kohta. Tema sõnul moodustab kauplus tehase niigi vähenenud müügist kaduvväikese osa. Et kliente käib poes väga vähe, ei ole Rõõmuse sõnul mõtet seda tavalisel tööajal lahti hoida. Praegu on pood avatud kahel päeval nädalas.

Otsust kauplus kinni panna siiski vastu võetud ei ole. «Natukeseks veel jätame ta alles: vaatame, kuidas läheb. Poe sissetöötamine on hästi pikaajaline protsess.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles