Uus riigikool avab uksed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi hoones võeti ette suur remont ja sellest sügisest saavad gümnasistid õppima asuda uue kuue saanud koolimajas.
Valga gümnaasiumi hoones võeti ette suur remont ja sellest sügisest saavad gümnasistid õppima asuda uue kuue saanud koolimajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 31. augustil avab Kuperjanovi tänaval pidulikult uksed Valga uus riigigümnaasium.

«Koolimaja on uus ja moodne, meil pole enam kriiditahvleid, vaid neid asendavad uued nutitahvlid. Samas asub uus riigigümnaasium majas, millel üle 80 aasta ajalugu,» ütles Valga linnapea Kalev Härk linnavalitsuse teatel.

Haridus- ja teadusministeeriumi esindab gümnaasiumi avamisel koolivõrgu juht Kalle Küttis.

Valga gümnaasiumi koolimaja võtab õpilased vastu 1. septembril, kui toimub uue kooliaasta avaaktus. Valga linna ning haridus- ja teadusministeeriumi kokkuleppe kohaselt saab Valga gümnaasiumist 1. septembrist riigigümnaasium.

Valga 252 õppekohaga riigigümnaasiumi jaoks renoveeriti Valga kesklinnas Kuperjanovi tänaval asuv 1915. aastal valminud koolihoone. Selleks oli planeeritud 4,3 miljonit eurot.

Renoveerimistöödest suuremad summad kulusid ehitustöödele maksumusega 2,8 miljonit eurot, töövõtja oli AS Semuehitus. Projekteerimisele kulus 85 300 eurot, töid teostas AS Amhold / ARC Projekt OÜ. Projekti ekspertiisiks kulus 7800 eurot, teostaja oli AS Telora-E / OÜ Pakrum. Omaniku järelevalve läks maksma 47,1 tuhat eurot, teenust osutas P.P Ehitusjärelevalve OÜ.

Koolihoone sisustus läks maksma kokku 322 100 eurot, IT-seadmetele kulus 161,2 tuhat eurot ja labori sisseseadeteks kulutati 108 000 eurot.

Koolipidaja on 1. septembrist 2016 haridus- ja teadusministeerium (HTM) ja kooli hakkab haldama Riigi Kinnisvara AS. Kooli renoveerimist rahastas samuti HTM ja tööd tellis Riigi Kinnisvara AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles