Lastearstid said julgustava sõnumi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla lastearst Luule Tampere on maakonnahaiglas lapsi ja ka suuremaid patsiente ravinud juba 31 aastat.
Valga haigla lastearst Luule Tampere on maakonnahaiglas lapsi ja ka suuremaid patsiente ravinud juba 31 aastat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Arstiabi peab igale lapsele olema võimalikult hästi kättesaadav ning on oluline, et lapsed ja nende vanemad saaksid end igal pool Eestis turvaliselt tunda, leiti täna sotsiaalministeeriumis toimunud kohtumisel Eesti Lastearstide Seltsiga.

«Ma ei poolda haigekassa ettepanekut koondada pediaatriline abi ainult nelja haiglasse. Kui mingi lahendus on seni hästi töötanud, ei tohi me seda lammutada,» ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

«Peame igat maakonda ja haiglat käsitlema vastavalt vajadustele ning otsuste tegemisel kaasama kõiki osapooli, mitte ainult statistilisi tabeleid vaatama. Ei tohi tekitada olukorda, mis muudaks maakonnas töötavad lastearstid ebakindlaks ning tekitaks neis soovi sealt lahkuda. Niisamuti on igale vanemale oluline teadmine, et tema lapsele on vajadusel abi olemas,» rõhutas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles