Lätis liiguvad legendid Eestist kui müütilisest õnnemaast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitukümmend Läti elanikku on leidnud töökoha Valga mööblivabrikus. Kui eestlastele sealne palk tihti kuigi ahvatlev ei tundugi, siis Läti elanikele on tegu korraliku teenistusega.
Mitukümmend Läti elanikku on leidnud töökoha Valga mööblivabrikus. Kui eestlastele sealne palk tihti kuigi ahvatlev ei tundugi, siis Läti elanikele on tegu korraliku teenistusega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova rääkis, et lehetoimetuses viibis sellel nädalal Läti telekanali LNT võttegrupp. Lisaks lehetoimetusele käis võttegrupp mitmel pool mujalgi nii kaksiklinna Läti kui Eesti poolel.

Põhjus võib olla keskmisele eestlasele esmapilgul vägagi üllatav: nimelt käidi uurimas, kas Eesti on tõepoolest müütiline õnnemaa, nagu väidavad Lätis liikuvad legendid.

Peamine põhjus, miks osa Läti elanikest niimoodi arvama kipub, peitub Karpova sõnul selles, et üha rohkem naaberriigi elanikke käib tööl Eestis. Suur hulk nendest on seejuures leidnud tööd Valgas. «Nagu nentis võttegrupile Valka linnajuht Vents Armands Krauklis, käib Eestis tööl juba umbes tuhat Valka ja selle lähiümbruse elanikku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles