Uus keskus jagab teavet hoolekandeasutustele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus. Esiplaanil õpilaselamu
Valgamaa kutseõppekeskus. Esiplaanil õpilaselamu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hoolekandeteenuseid osutavad ettevõtted Valgamaal, maakonna avaliku sektori organisatsioonid ning sotsiaalvaldkonnas õpet andvad haridusasutused allkirjastavad täna koostööleppe, millega asutatakse Hõbemajanduse kompetentsikeskus. Valgamaa kutseõppekeskuse juurde loodav keskus pakub oskusteavet hoolekandes tegutsevatele ettevõtetele.

Valga maakond on unikaalne oma hoolekandeasutuste mitmekesisuse poolest, hoolekandeasutused on maakonnas olulised tööandjad.

Kutseõppekeskuse juurde loodav kompetentsikeskus tegeleks uute ja nutikate tööprotsesside, infotehnoloogiliste ja keskkonna lahendustega hoolekandeteenuste jaoks. Keskuse abil jõutakse hoolekandeasutuste võrgustumise ja spetsialiseerumiseni, et teenuseid paremini turundada ja pakkuda lahendusi näiteks dementsusega eakate hooldusküsimustele.

Loodetavasti peaks see leevendust tooma ka hoolekandes töötavate inimeste väiksele palgale, aga samas eaka jaoks jaoks kõrgele teenusemaksumusele.

Hõbemajanduse kompetentsikeskuse asutajad on Valgamaa arenguagentuur, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Valga linnavalitsus, Valga maavalitsus, Valgamaa kutseõppekeskus, Tallinna Tervishoiukõrgkool, Helme pansionaat, Lõuna-Eesti hooldekeskus, Taheva sanatoorium, Valga haigla, Paju pansionaadid, Eesti Gerontoloogia ja Geriaatria Assotsiatsioon. Koostöölepe jääb avatuks, sellega saavad liituda kõik huvi tundvad organisatsioonid.

Hõbemajanduse kompetentsikeskuse asutamisleping allkirjastatakse täna, 6. septembril kell 16 Valgamaa kutseõppekeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles