Toidutootjad osalevad Balti riikide suurimal toidumessil

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti toidutootjad osalevad eile Riias alanud Balti riikide suurimal toidumessil Riga Food 2016. Eesti põllumajandus-kaubanduskoja korraldatud ühisstendil on väljas neli Eesti ettevõtet: Kadarbiku Köögivili, RemedyWay, Nõo lihatööstus ja Sweba-Dahlen Baltic. Läti on Eesti toiduettevõtetele Soome järel tähtsuselt teine eksporditurg.

«Läti on Eesti toidutootjatele tänu geograafilisele lähedusele väga oluline eksporditurg. Tänavu esimesel poolaastal moodustas eksport Lätti 17,3 protsenti meie põllumajandussaaduste ja toidukaupade koguekspordist,» selgitas Eesti põllumajandus-kaubanduskoja toiduvaldkonna juht Evi Randpere.

«Ootame Riias kindlasti edasimüüjate ja HoReCa sektori esindajate huvi meie toodete vastu. Tutvustame seal oma mahetatratooteid: jahusid, tangutooteid ja küpsetisi, mis on gluteenivabad ja säilitusaineteta, valmistatud oliivõliga ning suhkru asemel kasutame toodete maitsestamiseks mett,» ütles Riiga esimest korda oma tooteid tutvustama sõitev RemedyWay müügi- ja turundusjuht Nelly Vahtramaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles