Piimahinna tõus talunikele kiiret leevendust ei paku

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui üks ettevõte maksab teistega võrreldes rohkem, siis ta läheb lihtsalt pankrotti,» ütles Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov, kelle sõnul on piima madal kokkuostuhind avatud turu paratamatus.
«Kui üks ettevõte maksab teistega võrreldes rohkem, siis ta läheb lihtsalt pankrotti,» ütles Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov, kelle sõnul on piima madal kokkuostuhind avatud turu paratamatus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Piima madal hind on talunikke pikalt kurnanud. Nii loomakasvatajad kui kokkuostjad tõdevad aga, et hinna tõstmisest poes ei piisa, vaja on kõrge lisandväärtusega tooteid ja piimahinna tõusu maailmaturul.

Viimase suurema aktsioonina korraldasid noortalunikud eelmisel nädalal Tartus protesti liigmadala hinna vastu kauplustes. Seal korjati Prisma kauplusest odavaim piim kokku, osteti ära ja annetati Toidupangale.

Tõlliste vallas 950 piimaveist kasvatav Laatre Piima juhataja Kalmer Kongo ütles, et madal hind ei jäta puutumata ühtki piimakarjakasvatajat. «Kõigile paistab ühtemoodi päike, kõik me vaevleme selles kriisis, mis praegu on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles