Loomakaitsjad paluvad abi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutud kassid
Kodutud kassid Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Loomakaitse Selts näeb sügise saabudes vaeva hüljatud ja abivajavate kasside ning koerte ajutise majutamisega, kuni neile on vajalikud veterinaarsed protseduurid tehtud ja uus kodu leitud.

Mitu loomasõpra pakub eri loomakaitseorganisatsioonidele vabatahtlikult oma kodu hüljatud ja abivajavate lemmikloomade ajutiseks majutamiseks – selliseid kodusid nimetatakse loomakaitsjate seas hoiukodudeks. Kui aga hättasattunud loomade arv ületab hoiukodude arvu, ei ole loomakaitsjatel võimalik loomi kuskile majutada ja nii jäävadki mitmed abivajavad tänavatele, arstiabita ning uue kodu leidmise lootuseta.

„Saades teate hüljatud kassist või koerast, otsime abi eelkõige kohalikult omavalitsuselt ja nende lepingujärgselt varjupaigalt. Väga palju hüljatakse loomi aga just Harjumaa väiksemates linnades ja valdades ning antud piirkonnas tegutsevat varjupaika kaasates ootaks kasse kindel surm,“ ütles Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

„Kahjuks ei mõista aga mitmed kohalikud omavalitsused oma kohustust hüljatud lemmikloomade probleemiga tegelemisel ning meil on valida, kas jätame looma abita või organiseerime talle ise hoiukodu, vajaliku arstiabi, söögi ja muu vajamineva uue kodu otsinguteni välja,“ lisas ta.

Eesti Loomakaitse Selts palub loomasõbralike inimeste abi lemmikloomadele ajutise majutamise pakkumisel. Huvi korral ja lisainformatsiooni saamiseks paluvad loomakaitsjad võtta ühendust e-postiaadressil info@loomakaitse.ee või telefoninumbril 526 7117, seda tööpäeviti kell 9-17.

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missioon on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles