Palupera vallas käib ühinemisküsitlus

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Otepää ikka, see on lähedal," põhjendas valikut Nõuni küla mees Ott Ilmar.
"Otepää ikka, see on lähedal," põhjendas valikut Nõuni küla mees Ott Ilmar. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna ja pühapäeval on Palupera valla elanikel võimalik arvamust avaldada, kas vald peaks tulevikus olema osa Otepää või Elva suurvallast. Nõuni hääletuspunktis oli kella poole kaheteistkümneks käinud 16 inimest.

Palupera vald on ühinemisläbirääkimistes kahel suunal: ühe variandi puhul jääks tulevase ühendvalla keskuseks Elva. Seal käivad läbirääkimised Konguta, Puka, Rannu ja Rõngu valdadega. Teisel puhul jääks keskuseks Otepää ning partneriteks Kanepi, Sangaste ja Urvaste. Toodud loetelu ühinevatest osapooltest ei pruugi lõplikult küll selliseks jääda, sest kõik partnerid on alles lõppotsuseid tegemas.

Paluperas on kaalumisel ka variant vald kaheks jagada. Ühineda saab aga vaid ühes, kas Elva või Otepää suunas. Valla kahes erinevas suunas jagamine saab toimuda vaid külade üleandmise kaudu naabervallale. Seetõttu oleksid ühinemine ja külade üleandmine erinevad menetlused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles