Varjupaigad saavad toidulisa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahaks tuppa.
Tahaks tuppa. Foto: Urmas Parts

Varjupaikade MTÜ ja Nestlé Purina sõlmisid koostööleppe. Selle kohaselt tagab firma mittetulundusühingule ligi kaks kolmandikku viie varjupaiga loomatoiduvajadusest. Toetus jaguneb aasta peale vastavalt Pärnu,Viljandi, Valga, Võru ja Virumaa varjupaikades peavarju leidvate loomade arvule ning vajadustele.


Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks peab koostööd väga heaks, sest lisaks sellele, et tegemist on kvaliteettoiduga, pakub see loomadele stabiilsust.

«Hästi suur pluss on lisaks kokkuhoitavale rahale algava koostöö paindlikkus. Püsiva suurtoetaja olemasolu tähendab, et saame lähtuda varjupaikade reaalsetest vajadustest,» lisas Priks.

Nestlé Purina turundusjuht Kadi Laur-Elsharkawy ütles, et ettevõte peab loomade elu parandamist väga oluliseks. «Oleme aastaid tegelenud nii loomade toitmise kui ka teavitustööga. Koostöö Varjupaikade MTÜga annab meile võimaluse senisest ulatuslikumaks heategevuseks ning ka kindlustunde, et abi jõuab nendeni, kes seda vajavad.»

Varjupaikade MTÜ töötajate ja vabatahtlike senist tööd peab Laur-Elsharkawy igati tunnustamist väärivaks.

Priks kinnitas, et väga suures osas sõltub varjupaikade loomade tervis nende söögist ning sellepärast on hea, kui neil on pidevalt üks ja sama toit. «Sellel põhjusel väldime ka kodu- ja kuivtoidu vaheldumisi pakkumist loomadele: see tekitab väga palju terviseprobleeme, mille ravimine on kokkuhoiust tunduvalt kulukam,» selgitas Priks.

Loomatoitu annetatakse Priksi sõnul varjupaikadele suhteliselt sageli, kuid halb on see, et võimatu on annetuste koguseid ette planeerida – eriti keeruline on see kassitoidu puhul. «Paraku annetavad inimesed kassidele vähem ning seetõttu oli meil seni sagedamini puudust just kassitoidust,» lisas Varjupaikade MTÜ üldjuht.

Varjupaikade MTÜ koondab loomade varjupaiku Pärnus, Viljandis, Valgas, Võrus ja Virumaal. Nendes leidis eelmisel aastal peavarju kokku üle 700 koera ja ligi 1700 kassi. Pidevalt elab nendes ligi 200 koduotsivat koera ja üle 400 kassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles