Rahvas jagunes hääletusel kahte leeri

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Otepää ikka, see on lähedal,» põhjendas valikut Nõuni küla mees Ott Ilmar, kui sedeli kasti lasi. Hääletamist aitas läbi viia kohaliku maakultuurimaja juhataja Marika Viks.
«Otepää ikka, see on lähedal,» põhjendas valikut Nõuni küla mees Ott Ilmar, kui sedeli kasti lasi. Hääletamist aitas läbi viia kohaliku maakultuurimaja juhataja Marika Viks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Palupera valla elanikud said avaldada arvamust, kas nende koduküla peaks tulevikus olema osa Otepää või Elva suurvallast. Nõuni hääletuspunktis käinud eelistasid Otepääd, Hellenurmes hääle andnud Elvat.

Palupera vald on ühinemisläbirääkimistes kahel suunal: ühe variandi puhul jääks tulevase ühendvalla keskuseks Elva. Seal käivad läbirääkimised Konguta, Puka, Rannu ja Rõngu vallaga. Teisel puhul jääks keskuseks Otepää ning partneriteks Kanepi, Sangaste ja Urvaste. Loetelu ühinevatest osapooltest ei pruugi lõplikult küll selliseks jääda, sest kõik partnerid on alles lõppotsuseid tegemas.

Kaalumisel on ka variant vald kaheks jagada. Ühineda saab aga vaid ühes, kas Elva või Otepää suunas. Valla kahes eri suunas jagamine saab toimuda vaid külade üleandmise kaudu naabervallale. Seetõttu oleksid ühinemine ja külade üleandmine erinevad menetlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles