Alguse sai seenenädal

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuttava kukeseene sugulane must torbikseen esmapilgul korjama ei kutsugi. Teadjad teavad, et tegemist on siiski hinnatud söögiseenega, mis on söödav ka kupatamata.
Tuttava kukeseene sugulane must torbikseen esmapilgul korjama ei kutsugi. Teadjad teavad, et tegemist on siiski hinnatud söögiseenega, mis on söödav ka kupatamata. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Sel nädalal saavad huvilised osaleda Valgamaa seenepäevadel. Nädala jooksul on võimalik kaasa teha seeneretked, kus saab väärt teadmisi otse mükoloogidelt, ning külastada seenenäitusi maakonna eri paigus.

Traditsiooniliste seenepäevade käigus avaneb huvilistel võimalus külastada mürgiste ja söödavate seente näitusi ja osa saada teemapäevadest.

Eile sai teoks seeneretk Tõrvas, korjatud saagist valmis näitus, mida saab uudistada täna Tõrva gümnaasiumis. Seeneretkedel on võimalik osaleda veel väljasõiduga täna kell 12 Otepää bussijaamast ja laupäeval kell 11 Valga muuseumi parklast, kusjuures Valga seenehuvilised peaksid tingimata kaasa võtma ID-kaardi, kuna retke sihtkoht on teisel pool piiri, sest plaanis on minna Valka metsadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles