Augustis tuli tööpakkumisi rohkem kui juulis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augusti lõpus oli Eestis töötuna registreeritud 26 517 inimest ehk 4,2% 16aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, andis teada Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 4603. Töövõimereformiga on suurenenud vähenenud töövõimega inimeste arv, kes kasutavad tööotsingutes töötukassa tuge. Teiste registreeritud töötute arv on langemas tulenevalt suurenenud tööjõu nõudlusest.

Kõrgeim oli augustis registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (9,9%) ja Valgamaal (8,0%) ning madalaim Tartumaal (2,9%) ja Jõgevamaal (3,0%).

Augustis lisandus töötukassale vahendamiseks juuliga võrreldes rohkem uusi tööpakkumisi. Samuti oli augustis lisandunud pakkumiste arv 34% suurem aastatagusest arvust. Kuu jooksul lisandus 5282 uut tööpakkumist, millest 58% sisestati töötukassa portaali kaudu. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 10 193.

Augustis sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 3539 inimest.

Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 39 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 45 uut töökohta. Palgatoetusega oli augustis töötamas 1260 inimest. Lisaks osales 3854 inimest teistes aktiivsetes meetmetes.

Töötukassa maksis augustis töötuskindlustushüvitist 10 841 inimesele, kes on 35% kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 431 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligi 4,1 miljonit eurot. Ligi 137 euro suurust töötutoetust sai augustis 7033 inimest ehk 23% kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles