Valga kool tutvustab digipöörde kogemust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digivahetund Valga Priimetsa koolis.
Digivahetund Valga Priimetsa koolis. Foto: Eva Tšepurko

Täna, 14. septembril leiab Kultuurikatlas aset haridustehnoloogia konverents Edu EXEX 2016 pealkirjaga «Säravad tehnoloogiad koolis – mündi kaks külge», andis teada Margot Ots konverentsi korraldustoimkonnast.

Konverentsil tutvustatakse uusi tehnoloogiaid, mis õpetamist ja õppimist rikastavad. Arutletakse, mida need tehnoloogiad tähendavad haridusasutuse IKT haldamisele ja turvalisusele

Konverentsi avab haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets, kes räägib tehnoloogiast hariduses, selle vajadustest ja võimalustest.

Tänapäeva tehnoloogiast tulenevatest väljakutsetest ja ohtudest räägib Microsofti tehnoloogia spetsialist Rasmus Reimo; X-, Y- ja Z-põlvkonna ootustest haridusele ja tööturule räägib karjäärinõustaja Tiina Saar-Veelmaa. Uutest tehnoloogiatest koolis räägib Eesti 2.0 tegevjuht Ede Schank Tamkivi. Kooli IKT vahendite haldamisest räägib Telia ärikliendiüksuse IT-teenuste juht Taavi Talve.

Valga Priimetsa kooli õppetööst Samsungi arvutiklassis räägivad õpetajad Jelena Nilendere ja Svetlana Kuzmenko. Pärnu Raeküla kooli kogemust projektis «Pärnu linna digipööre» tutvustab kooli arendusjuht Marjaliisa Umb.

Digitaalseid õpiplatvorme tutvustavad Foxcademy ja Õpiveebi loojad ning innovatsiooni finantseerimise võimalustest koolis arutlevad haridus- ja teadusministeeriumi, HITSA ning Innove esindajad.

Konverentsi peaesineja on lastele programmeerimist õpetava raamatu «Hello Ruby» autor Linda Liukas, kes uurinud nii programmeerimist kui ka mängu ning seda, kuidas luua kogemusi, mis ulatuvad sügavamale kui lihtsalt koodi abil loogika õppimine. Liukase ettekanne võtab kokku mängu kolm põhimõtet, räägib tehtud eksperimentidest ning ka Soome koolisüsteemi uuendustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles