Kohus saatis mõrvari ligi 14 aastaks vanglasse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvas süüdi mõistetud Hillar Lõhmus Valga kohtumajas enne istungi algust.
Mõrvas süüdi mõistetud Hillar Lõhmus Valga kohtumajas enne istungi algust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohus saatis mullu Valgas peksmise tõttu mehe surma põhjustanud Hillar Lõhmuse täna, 16. septembril 13 aastaks ja kaheksaks kuuks vanglasse. Hinge vaakuvat ohvrit transportida aidanud Lõhmuse sõbrad said tingimisi karistuse.

Politsei sai kuritööst teate 2015. aasta 12. juunil, kui Valgas Võru tänaval leiti maja hoovist 54aastase mehe vägivallatundemärkidega surnukeha. Süüdistuse kohaselt oli ohver 12. juuni öösel Valgas Riia tänaval asuvas korteris alkoholi pruukinud ja temaga koos jõi alkoholi ka toona 50aastane Lõhmus.

Mingil hetkel hakkas Lõhmus joomakaaslaselt raha nõudma ning muutus aina agressiivsemaks. Kui kannatanu ei soovinud ka oma pangakaarti ega selle PIN-koodi anda, tungis Lõhmus talle kallale ja peksis ohvrit armutult. Mehe vigastused olid sedavõrd rasked, et ta ei suutud iseseisvalt liikuda, kuid Lõhmus ei mõelnudki talle kiirabi kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles