E-teeninduses saab kontrollida tervisetõendi andmeid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisetõendi info Maanteeameti e-teeninduses.
Tervisetõendi info Maanteeameti e-teeninduses. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Maanteeamet lisas oma e-teenindusse võimaluse juhtidele näha enda mootorsõidukijuhi tervisetõendi andmeid.

E-teeninduses kuvatakse nüüdsest liiklusregistrisse kantud ning tervisekontrolli tegija elektrooniliselt edastatud tervisetõendi info, teatas ameti pressiesindaja.

«Varasemalt pidi autojuht paberil tervisetõendilt jälgima, kunas see aegub, kuid nüüd on seda võimalik mugavalt ja kiirelt kontrollida maanteeameti e-teeninduses,» põhjendas maanteeameti eksamiosakonna peaspetsialist Rutt Riiberg teenuse vajalikkust.

«Tervisetõendi kehtivuse jälgimine on oluline, kuna selle kehtivustähtaja ületamisel peatub juhtimisõigus ning ilma juhtimisõiguseta ei tohi sõidukit juhtida,» lisas ta.

Tervisetõendi infot saab vaadata, kui logida sisse maanteeameti e-teenindusse aadressil ning valida avalehel või Juht-alamlehel menüüpunkt «Minu tervisetõendi andmed».

Mootorsõidukijuhi terviseseisund peab vastama nõuetele ja seda näitab tervisekontrolli teostaja väljastatud tervisetõend. Kõikide kategooriate osas on õigus tervisekontrolli teostada perearstil, töötervishoiuarstil ja liiklusmeditsiini komisjonil.

1. aprillist 2015 väljastavad arstid vaid e-tervisetõendeid. Selle saamiseks tuleb eelnevalt täita enda kohta tervisedeklaratsioon aadressil www.digilugu.ee ning seejärel pöörduda arsti poole. E-tervisetõendi väljastamisel jõuab see automaatselt liiklusregistrisse ning tervisetõendi esitamiseks ei pea maanteeametisse kohapeale tulema.

Enne 1. aprilli 2015 väljastatud paberkandjal tervisetõendi olemasolu korral saab seda esitada klienditeenindajale maanteeameti teenindusbüroos või arsti poolt digiallkirjastatult e-posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles