Ringkonnakohus teeb otsuse Alar Nääme kohtuasjas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringkonnakohtus esindab Tallinna Kesklinna linnaosa vanemat Alar Näämet (vasakul) kunagine kaaslinlane, Valga advokaat Kalju Kutsar.
Ringkonnakohtus esindab Tallinna Kesklinna linnaosa vanemat Alar Näämet (vasakul) kunagine kaaslinlane, Valga advokaat Kalju Kutsar. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Endise Valga aselinnapea Alar Nääme kaitsja kaebas edasi maakohtu otsuse Nääme omastamises süüdi mõista. Ringkonnakohus kuulutab otsuse välja teisipäeval.

Harju maakohus mõistis 30. juunil Tallinna Kesklinna keskerakondlasest vanema Nääme omastamises süüdi ja määras talle rahalise karistuse. Kohtu hinnangul on Nääme süü omastamises tõendatud ja tal tuleb selle eest tasuda rahaline karistus 200 päevamäära ulatuses, mis sissetulekut arvestades teeb 6300 eurot.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi korraldas endine aselinnapea Nääme Valga elanike kontsertidele kutsumise flaieritega, mis ühtlasi tutvustasid Näämet kui parlamenti kandideerijat Valga-, Võru- ja Põlvamaal, sisaldasid Keskerakonna sümboolikat ja kandidaadi valimislubadusi. Ühel kontserdil jagatud ka valimisatribuutikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles