Kunstistuudio annab Mulgi turule värvi

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri alguses alustab Tõrvas tööd kauaoodatud Mulgi turg. Müügikioskite kaunistamine on usaldatud kohaliku kunstistuudio hooleks.

Turu kaasasutaja ja eestvedaja Pille Paberits rääkis, et kuna kioskite ehitus on pooles mahus rahastatud kohaliku omaalgatuse programmist, oli projektis algusest peale kirjas, et kujundamisel saavad kätt proovida kohalikud kunstihuvilised. «Kui ikka noored ja kogukonna liikmed seda ise teevad, siis nad ka hoiavad turgu rohkem ja käivad seal tihedamini.» 

Eelmisel ja selle nädala alguses Tõrva kunstistuudio liikmete maalitud punamusta Mulgi sümboolikat paraku päris vabatahtlike omaloominguks nimetada ei saaks. «Turuhoonele kirjutatud projekt valmis koos kindlate kujunduselementidega, mida otsustasime kasutada ka kioskite puhul,» rääkis Paberits. Tema sõnul saavad kioskid lisaks kaunistustele peagi Mulgi-punased räästad ja mustaks tõrvatud katused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles