Rulli taimlast saavad alguse metsad

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugusest meenutavad taimlas kasvavad 1,5 miljonit kuuske, leppa ja kaske sügavrohelist heinamaad.
Kaugusest meenutavad taimlas kasvavad 1,5 miljonit kuuske, leppa ja kaske sügavrohelist heinamaad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rulli küla kõrval metsaservas asub Valgamaa ainukene RMK puutaimla. Igal kevadel rändavad sealt ümbruskonna raiesmikele sajad tuhanded istikud, et pikkade aastakümnete pärast metsaks saada.

«Armastan oma tööd,» tunnistas taimla tööjuht Astra Viljaste pisikeste puuistikute vahel jalutades. Ta lisas, et on siin töötanud ühtekokku 34 aastat ning sooviks jätkata sama kaua. «Oh jumal, kui mitmeid kordi on see pidanud siit ära kaduma, aga õnneks siiani peame ikka vastu.»

Taimlas on vaid kaks alalist töötajat. Viljaste ülesanne on tagada, et puud jõudsalt kasvaksid ja tervelt metsa jõaksid. Peale tema on taimlas ametis tehnilise poole eest hoolt kandev traktorist-mehaanik. Lisaks palkab naine vastavalt vajadusele ja hooajale käbide korjajaid, istutajaid, rohijaid ja istikute väljavõtjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles