Rulli – põline käsitööliste küla

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulli küla südameks olevas bussijaamas tervitasid ajakirjanikku suupistete ja õunakoogiga kaetud laua taga Valli Kuus (vasakult), Anne Pehka, Tiina Tootmaa ja Leelia Ojamets.
Rulli küla südameks olevas bussijaamas tervitasid ajakirjanikku suupistete ja õunakoogiga kaetud laua taga Valli Kuus (vasakult), Anne Pehka, Tiina Tootmaa ja Leelia Ojamets. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Tõrvast mõni kilomeeter Tartu poole, teisel pool Helme ja Põdrala valla ühist piiri, asub ümbritsetuna metsadest roheline ja rahulik Rulli küla, mille elanikele meeldib vaikselt omi asju ajada.

Kuigi Rulli kohta ei leia ajalookirjandusest suurt midagi, teavad pikaaegsed elanikud oma vanemate ja vanavanemate mälestuste põhjal öelda, et Rulli olla omal ajal olnud tõeline käsitööliste küla. Siit ei puudnud tündersepp, kingsepp, rätsep, kasuksepp ega lihtsalt sepp. Lisaks tegutsesid siin peale lihunike, kutseliste õmblejate ja ehitajate üks korralik kõrts ja koguni kolm poodi.

«Minu vanaisa tuli siia 1927. aastal ja hakkas endale kodu ehitama. Eks umbes sellel ajal siin tegutsema hakatigi,» pakkus Rulli elanik Anne Pehka. Samas külavanem Tiina Tootmaa, kes enda sõnul Rullis juba neljandat põlve esindab, teadis rääkida, et mõne vana kaardi peal olevat küla nime koguni enne Tõrvat mainitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles