Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Koolilapsed osalevad suures pudruprogrammis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Jaan Rapp
Copy
Puder on tervislik toit.
Puder on tervislik toit. Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Oktoober on pudrukuu ja 10. oktoober rahvusvaheline pudrupäev.

Sel sügisel tähistatakse Eestis pudrukuud aktsiooniga, kus lapsed saavad koolides õpetaja juhendamisel ja terve klassiga nuputada ning katsetada omaenda pudruretsepte.

Pudruprogramm tõstab laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, annab infot õigete toitumisvalikute ja toiduvalmistamise kohta ning propageerib hommikupudru söömist.

Eestlased tarbivad teraviljatooteid üsna palju, mis siiski pole toitumisspetsialistide arvates alati piisav. Meie organismile on teravili äärmiselt oluline ning kindlasti vajaks teraviljatoitude osakaalu suurendamist laste menüü.

Pudruprogrammi algatajad on teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless, kes toetavad programmmis osalevaid koole teraviljade tutvustamiseks mõeldud abimaterjalidega ning ka diplomite ja kingitustega igale osalevale lapsele.

Klassides jagatavatele retseptiraamatutele on oma toetuse andnud Gerd Kanter, Gerli Padar, Getter Jaani, Pille Minev, Helen Sürje ja eelmise aasta parim pudrumeister Helena Kõivsaar. Osaleda saavad kõik koolilapsed kahes vanuserühmas: 1.—4. klass ja 5.—8. klass. Programmi saab klasse veebilehel pudruprogramm.ee registreerida nende õpetaja.

Toetab ka restoran Vapiano, mis kannab programmi käigus tiitlit Pudru saatkond ja pakub erandkorras oma menüüs putru.

Programm päädib 31. oktoobril ühe klassi külaskäiguga Vapianosse, kus nad saavad kokata koos profikokkadega ning olla osalised suurköögi igapäevatöös.

Tagasi üles