Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Seente kuivatamine – lihtne ja tõhus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Katrin Uuspõld
Copy

Hea võimalus seente säilitamiseks on nende kuivatamine – kuivatatud seentel on intensiivne maitse ja neid saab kasutada mitmel moel.

Kuivatatud seeni saab hiljem panna patta tervete tükkidena, köögikombainis või kannmikseris peenestades saab valmistada seenejahu, mida lisada maitseainena võietesse, kastmetesse, suppidesse või segada seenesoolaks.

Tähtis on pakendada kuivatatud seened hoiukohas hästi suletud paberkotti või klaaspurki, sest seened võtavad hästi ligi teisi lõhnu ja maitseid.

Märksõnad

Tagasi üles