Võrdsete võimaluste volinik julgustab inimesi oma õiguste eest seisma

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa-Ly Pakosta julgustab inimesi pöörduma tema poole ka juhtumitega, mille puhul raske tõendeid leida. Näiteks mis puudutab töökiusu, seksuaalset ahistamist või muud taolist. «Inimesed, kes oma tööd väga armastavad, kannatavad liigagi sageli selle kõik ära.»
Liisa-Ly Pakosta julgustab inimesi pöörduma tema poole ka juhtumitega, mille puhul raske tõendeid leida. Näiteks mis puudutab töökiusu, seksuaalset ahistamist või muud taolist. «Inimesed, kes oma tööd väga armastavad, kannatavad liigagi sageli selle kõik ära.» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Liisa-Ly Pakosta ametinimi on pikk ja keeruline: soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik. Tegelikkuses aitab ta lahendada lihtsate inimeste igapäevaprobleeme. Visiidil Valgas tõdes soovolinik, et ääremaade inimesed saavad oma õigusi paremini teades nende eest ka julgemalt seista.

Mis oli teie külaskäigu eesmärk?

"Mulle väga meeldib mööda Eestimaad käia – pealegi arvan, et ükski kõrge riigiametnik ei peaks istuma ainult Tallinnas. Olen käinud kohtumistel Võrus ja Põlvas, nüüd on järg siin. Planeerin aega nii, et mul jääb piisavalt aega kohapeal inimestega rääkida ja kuulata, pigem rohkem kuulata kui rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles