Eakate pidu läks lahti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga, 26.11.2014

Vahur Kersna esitles abikaasa Liinaga kahasse kirjutatud raamatut "Ei j
Valga, 26.11.2014 Vahur Kersna esitles abikaasa Liinaga kahasse kirjutatud raamatut "Ei j Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna ja homme toimub Tallinnas Salme kultuurikeskuses 60+ festival «Meri kõneleb.» Seitsmendat korda toimuv eakate festival pakub palju kasulikke loenguid, meelelahutuslikke etteasteid ja võimalust osaleda messil ning laadal. Homme kuulutatakse välja festivali konkursi «Aastad täis sära ja väärikust» laureaadid, seal hulgas ka elutööpreemia.

60+ festivali programm saab alguse täna kell 10.15. Festivalikülalisi tervitab kõnega tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Seitsmendat korda toimuv suurim eakatele mõeldud üritus pakub võimalust kuulata mitmete tunnustatud arstide tervisteemalisi loenguid. Täna on teiste seas võimalik kuulata meditsiinidoktori ja meditsiinilise biokeemia professori Mihkel Zilmeri loengut «Söömine vanuses 50+ kuni 100+», Hiina meditsiini doktori Rene Bürklandi näpunäiteid toitumisest ja doktor Tuuliki Hioni loengut vanema ea uneprobleemidest,

60+ festival «Meri kõneleb» peaesineja on Marko Matvere, kes koos akordionist Peep Raunaga esitab vanade merelauludeja põnevate rännujuttude põimiku «Mulle meeldib maa». Matvere esinemist on võimalik nautida mõlemal festivalipäeval.

Homme, 6. oktoobril astub ajakirja 60+ erikülalisena lavale tuntud ajakirjanik Vahur Kersna.

Festivali teise päeva tähtsündmus on festivali «Aastad täis sära ja väärikust» laureaatide autasustamine, mis algab kell 11.30.

Kogu festivali programm ja konkursi laureaadid on üleval festivali kodulehel 60plussfestival.ee

Üle kogu Eesti kokku tulnud vanemaealiste festivali külastas mullu ligi 4500 inimest. Kahepäevast festivali korraldavad ajakiri 60+ ja mittetulundusühing Inkotuba, festivali toetavad Apotheka apteegid, Voltaren, TENA, Tallinna linnavalitsus, Corega, Hasartmängumaksu Nõukogu, Purina ja Tallink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles