Mesinikud peavad leppima kesise saagiga

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal Lossikülas umbes 300 mesilasperet pidav Rein Männiste ütles, et temal oli nii kehv hooaeg viimati 18 aastat tagasi.
Valgamaal Lossikülas umbes 300 mesilasperet pidav Rein Männiste ütles, et temal oli nii kehv hooaeg viimati 18 aastat tagasi. Foto: arhiiv

Tänavune meesaak on üle Eesti olnud rekordiliselt kehvapoolne, kuna põuane kevad lõi segi taimede loodusliku rütmi ja vihmane suvi rikkus parima aja meekorjamiseks.

Valgamaal Sangaste vallas Lossikülas umbes 300 mesilasperet pidav Rein Männiste meenutas, et temal oli nii kehv hooaeg viimati 18 aastat tagasi. «Ütleme nii, et sellest, mille peaks saama iga ilmaga ja kindlasti, sai tänavu kusagil kaks kolmandikku,» tunnistas mesinik, kelle sõnul tähendas see võrreldes eelmise aastaga laias laastus poole väiksemat saaki.

Kehva meeaasta peasüüdlasena nimetas Männiste liiga vihmast suve. «Tavaliselt peaks jaanipäevast juuli keskpaigani olema põhikorje aeg, kui mesilased korjavad umbes 80 protsenti meest. Sellel aastal ei tulnud sellel ajal praktiliselt midagi.» Tema sõnul päästis olukorra vaid suviselt soe mai, mis oli tavapärastest isegi soodsam. «Poleks seda olnud, oleks häving olnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles