Huvilised nägid linde vähemalt 142 liigist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmel pool jätkus nädalavahetusel sabatihaste erakordselt arvukas liikumine.
Mitmel pool jätkus nädalavahetusel sabatihaste erakordselt arvukas liikumine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ornitoloogiaühingu teatel on eelmisel nädalavahetusel aset leidnud linnuvaatluspäevade tulemused täienenud. «Rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel EuroBirdwatch 2016 lugesid Eesti linnuhuvilised esialgsetel andmetel  kokku üle 130 000 linnu vähemalt 142 liigist,» ütles Eesti ornitoloogiaühingu hariduse ja teavituse spetsialist Riho Kinks.

Võrreldes varasemate aastatega tõotab lõplik liikide arv tema sõnul tulla keskmine, kuid vaadeldud lindude arv pigem kesine. Septembri teises pooles oli pikalt väga hea rändeilm, mida paljud rändlinnud ära kasutasid ja meilt ära lendasid. Samas haned, arktilised veelinnud ja teised niinimetatud teise laine massrändurid alles hakkavad meile saabuma.

Siiski oli ka nädalavahetusel kõikjal näha liikumas palju rändlinde – eelkõige värvulisi ja veelinde. Näiteks jätkus Pärnumaal Kabli linnujaamas sabatihaste erakordselt arvukas liikumine, Tartumaal Mehikoormas loendati kahe päevaga rändel üle 35 000 linnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles