Valgamaalase suur joonistuskonkurss «Mina märkan!»

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalase joonistusvõistlusele saadetud töödest valmib juba mitmendat aastat järjest kalender.
Valgamaalase joonistusvõistlusele saadetud töödest valmib juba mitmendat aastat järjest kalender. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalane kuulutab välja suure maakondliku eelkooliealiste laste joonistusvõistluse «Mina märkan». Selle eesmärk on arendada laste loovust, tunnustada parimaid ideid ja õpetada märkama meid ümbritsevat igapäevaelu ehk ka sellise nurga alt, mille peale täiskasvanu ei pruugi tulla.

Et meid ümbritsev maailm on väga mitmetahuline ja rikas, on konkursil suisa 14 teemat erinevatest eluvaldkondadest. Üks teema on sel aastal eriline – palume joonistada ka oma maakonnalehele jõulukaardi!

Kõik laekuvad tööd jõuavad vaatamiseks maakonnalehe digilehte ja iga teema parimad aasta lõpus ilmuvasse maakonnalehe kalendrisse. Kalendri saavad maakonnalehe tellijad, kellel on tellimus vormistatud 5. detsembri seisuga, kalendrit vabamüügist osta ei saa.

Kes saavad konkursil osaleda?

Konkursile on oodatud osalema Valga linna ja maakonna eelkooliealised lapsed. Iga osaleja võib saata konkursile ühe joonistuse ühel teemal, kokku siis maksimaalselt 14 joonistust. Osalema on oodatud nii kodused kui ka lasteaialapsed. Täpsemad tingimused leiate veebiküljelt http://www2.ajaleht.ee/kalender_vm/

Konkursil osalemiseks peab lapsevanem olema tutvunud konkursi tingimustega, mis samuti asuvad viidatud veebiküljel.

Millal joonistada?

Joonistusi võib ajalehele hakata saatma juba kohe, kuid konkurss kestab kuni 4. novembrini, mil võtame vastu viimased joonistused. Joonistused palume lastevanematel ja lasteaedade esindajatel tuua Valgamaalase toimetusse aadressil Valga, Vabaduse 38, märgusõnaga «Mina märkan».

Joonistusele peab olema lisatud (kas eraldi lehel või töö tagaküljel) töö nimetus, joonistaja nimi, vanus, lapsevanema nimi ja kontaktandmed ning vanema või esindaja allkiri. Vajadusel võib lisada ka lühikese selgitava teksti.

Joonistamiseks võib kasutada vildikaid, pliiatseid, guašši, akvarelle, rasvakriite, tavalisi kriite, aga ka muid vahendeid. Töö peab olema horisontaalis ehk laiupidi formaadis A4.

Kalendri valmimiseks annavad oma panuse paljud ettevõtted, kes aitasid ka teemad välja mõelda. Joonistamise teemadega saab tutvuda juba viidatud veebiküljel.

Kõik osalenud tööd leiavad kajastamist galeriina meie veebiküljel. Võidutööd ilmuvad aasta lõpul kalendris ja neist korraldatakse ka näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles