Arnold Looga - õpetaja kitarri ja gloobusega

Taavi Niittee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks kõikide loodusainete õpetamisele annab Arnold Looga Valgamaa kutseõppekeskuse õpilastele ka keevitustööde tundi. «Keevitamine – see on puhas füüsika ju,» naeris mees oma laua taga.
Lisaks kõikide loodusainete õpetamisele annab Arnold Looga Valgamaa kutseõppekeskuse õpilastele ka keevitustööde tundi. «Keevitamine – see on puhas füüsika ju,» naeris mees oma laua taga. Foto: Taavi Niittee

Loodusainete õpetaja ametit pidav Arnold Looga iseloomustab ennast kui «üsna rahulikku ja omamoodi huumoriga» inimest. Temaga vesteldes tuleb aga välja, et mees on tegemistes kõike muud kui rahulik ning huumorimeel on tal ka täpselt õige.

Tartumaal sündinud ja bioloogiahariduse omandanud Looga tuli Valgamaale Tõrva linna elama pisut pärast milleeniumivahetust. Selle põhjus olevat olnud mehele juhuslikult silma jäänud tööpakkumine õpetaja kohale Valgas. Ainsa eelneva tutvuse kohta piirkonnaga ütles Looga niipalju, et «kunagi oleksin Tõrvast endale peaaegu naise võtnud».

Lõpuks «võttis» Looga endale naise Valgevenest ning on nüüdseks kahekordne isa, kelle päevatöö on kõigi loodusteaduste – füüsika, keemia, biloogia, geograafia – õpetamine Valgamaa kutseõppekeskuses. Õhtused ajad mööduvad aga peamiselt vana kooli rokki ja metal’it kuulaval mehel muusikapille valmistades, neid mitmes bändis mängides, stuudio- ja helitehnikuna tegutsedes ning õlut ja veini pruulides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles