Õpilased saavad veel mõne päeva tiitlile ja stipendiumile kandideerida

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal said peapreemia Tõrva gümnaasiumi õpilased Karl Martin Volver ja Mare Vahtre.
2014. aastal said peapreemia Tõrva gümnaasiumi õpilased Karl Martin Volver ja Mare Vahtre. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Andekate 5.–12. klasside õpilaste taotlusi Tulevikutalendi tiitlile ja stipendiumile oodatakse 18. oktoobrini.

Maxima jaeketi ellukutsutud stipendiumikonkursile on oodatud kandideerima 5.–12. klasside andekad noored, kellel ette näidata silmapaistvaid saavutusi ja lennukaid tulevikuplaane mõnes neljast kategooriast: teadus, sport, kultuur ja ettevõtlikkus.

«Olles puutunud kokku väga paljude andekate noortega erinevatest valdkondadest võin öelda, et tõeline pühendumus võib viia noori silmapaistvate tulemusteni. Kutsun ka kõiki lapsevanemaid ja õpetajaid märkama enda ümber tegutsevaid talente ja julgustama neid oma avaldust esitama,» innustas kandideerijaid ja nende lähedasi ETV+ peatoimetaja ja stipendiumikonkursi žüriiliige ettevõtlikkustalendi kategoorias Darja Saar.

«Kuigi oleme teinud kandideerimise küllaltki lihtsaks, soovitame taotluse esitamiseks varuda kas või paar päeva ja alustada selle koostamist konkursi veebilehe külastamisest,» selgitas Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets.

«Tulevikutalendi tiitli ja stipendiumi taotlemiseks on vaja esitada motivatsioonikiri või -video. Sellele tuleb lisada loetelu senistest saavutustest, juhendajate soovitused, vanema volitus ja koolitunnistuse väljavõte,» loetles Katja Ljubobratets vajalikke dokumente.

Et andekad noored saaksid oma talenti edasi arendada ja nii oma unistustele lähemale liikuda, pärjatakse iga kategooria parimat 1000 euro suuruse ning 2. ja 3. koha saavutanuid vastavalt 700 ning 500 euroste stipendiumitega.

Parimaid aitab välja selgitada valdkonna asjatundjatest koosnev žürii, kelle hulka kuuluvad valivad teadusvõistlussaate Rakett69 saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu, tippjalgrattur ja Eesti jalgratta maanteesõidu koondise peatreener Jaan Kirsipuu, ETV+ peatoimetaja Darja Saar ning Eesti näitleja, laulja ja tantsija Kristel Aaslaid.

Neljal möödunud konkursiaastal on tulevikutalendi tiitli saanud kolm valgamaalast. Üle-eelmise aasta konkursil sai rallisprindiga tegelev Karl Martin Volver esikoha sporditalendi kategoorias. Samal aastal pälvis valgamaalane Mare Vahtre teadustalendi kategoorias teise koha stipendiumi. 2011. aastal sai teise koha sporditalendi tiitli Artti Aigro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles