Kooride vahel läheb raginaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal Valgas aset leidval Lauluraginal ükski Valgamaa koor ei osale. Kahel eelneval aastal on aga siin võistu laulnud Valga muusikakooli noortekoor, kelle dirigent Jana Oberst. 2014. aastal sai noortekoor stiilipreemia ja mullu eripreemia kõige intensiivsema esituse eest.
Sel aastal Valgas aset leidval Lauluraginal ükski Valgamaa koor ei osale. Kahel eelneval aastal on aga siin võistu laulnud Valga muusikakooli noortekoor, kelle dirigent Jana Oberst. 2014. aastal sai noortekoor stiilipreemia ja mullu eripreemia kõige intensiivsema esituse eest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Konkurssfestival Lauluragin on taas kohal. Valga kultuurikeskuse püünele astub seekord seitse võiduhimulist koori, kes siin varem laule ragistamas käinud ei ole. Oodata on pingelist rivaliteeti.

Demovoorust võttis tänavu osa 12 koori, neist üks lastekoor Lätist. Valgamaalt ei avaldanud soovi pop- ja džässkooride festivalil osaleda ükski koor. Mitteosalemist põhjendasid koorijuhid suure hõivatuse, liikmete lahkumise, stiilide erinevuse ning festivali ebasobiva ajaga.

«Iga aastaga on festivali tase tõusnud, sellest on saanud väga kvaliteetne konkurss. Taset peab hoidma. Seetõttu ei valinudki žürii osaleda soovinud kooridest nelja lõppvooru,» põhjendas valikut võistulaulmise kunstiline juht Toomas Voll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles