Atria hakkab Hiinasse kaupa eksportima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Hormi muutus ettevõtte Eesti haru tegevust olulisel määral esialgu ei puuduta.
Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Hormi muutus ettevõtte Eesti haru tegevust olulisel määral esialgu ei puuduta. Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

Atria Eesti ASi juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul tähendab Atria Soome tehase Hiina ekspordi luba suures pildis Euroopas sealiha pakkumise vähenemist ja hinnatõusu.

Horm ütles, et Atria Soome tehase ekspordiluba avaldab suures pildis kindlasti mõju. Atria Eestit antud luba eriti ei puuduta, kuna Atria Eestist teistele kontserni ettevõtetele Soomes liha ei ekspordi. «Kuna Eestis on sigade katk, siis meie Soome eriti ei ekspordi. Soome riigi veterinaaramet ei luba,» rääkis Horm, kelle juhitav tehas Valgas asub.

Suures pildis tähendab Atria Hiina eksport Hormi sõnul aga seda, et järjest rohkem sealiha liigub Euroopa Liidust välja, pakkumine väheneb ning hinnad tõusevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles