Võidukarika napsas kammerkoor Helü

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pop- ja džässkooride konkurssfestivali Lauluragin võitjatiitli pälvis kammerkoor Helü, kes oli nii žürii kui rahva lemmik. Nelja solisti eestlaulmisel kõlanud Freddie Mercury laul «Somebody to love» tõi nii mõnelegi kuulajale kananaha ihule – nii võimsalt kõlas see.
Pop- ja džässkooride konkurssfestivali Lauluragin võitjatiitli pälvis kammerkoor Helü, kes oli nii žürii kui rahva lemmik. Nelja solisti eestlaulmisel kõlanud Freddie Mercury laul «Somebody to love» tõi nii mõnelegi kuulajale kananaha ihule – nii võimsalt kõlas see. Foto: Arvo Meeks

Festival Lauluragin jõudis pühapäeval finišisse, kui pärast seitsme koori võistulaulmist Valga kultuurikeskuses sai peaauhinna Tartu kammerkoor Helü. Võistlustules oli ligi paarsada lauljat.

«Mulle meeldisid kõige enam Saue poisid ja kammerkoor Helü – eriti nende teine, Freddie Mercury laul, kus soleeris neli solisti. See esitus võttis kohe kananaha ihule,» rääkis Tsirguliina keskkooli muusikaõpetaja ja mitme koori dirigent Margit Aigro vahetult pärast kooride etteastet. «Käisin ka laupäevasel galakontserdil, kuid täna näitasid koorid end hoopis teisest küljest, toodi välja ikka oma tõelised trumbid. Väga äge kontsert oli.»

Esimest korda Lauluraginat kuulama-vaatama tulnud Viive Puudist Sangastest ei kahetsenud, et oli Valka kohale sõitnud. «Väga toreda elamuse sain. Mulle meeldisid kõige enam Saue poistekoor, Tallinna inglise kolledži noortekoor ja kammerkoor Helü.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles