Algas heategude teemaliste kirjutiste konkurss

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lions on Eestis konkursse ja tunnustussündmusi korraldanud korduvalt.
Lions on Eestis konkursse ja tunnustussündmusi korraldanud korduvalt. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti piirkond koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutab välja kirjutiste konkursi «Heategu läbi minu silmade», et suunata õpilasi mõtlema heategudele enda ümber.

Konkursile on oodatud laste ja noorte mõtisklused heategude olemuse, vajalikkuse ja tulemuse üle ning ideed, millised on õpilaste enda võimalused midagi head korda saata või aidata kellelgi heategu teha.

Konkursitööd tuleb saata e-posti aadressile raamat@lions.ee, tööde esitamise tähtaeg on 19. detsember. Võitjate väljakuulutamine ja autasustamine on veebruaris.

Töid hinnatakse kolmes vanuserühmas: 6–10aastased, 11–14aastased ja 15–19aastased. Hindamisel lähtutakse ideede originaalsusest, nauditavast sõnakasutusest, mõtteselgusest ja üldistamisoskusest.

Kirjutise maht võib olla kuni viis A4-lehekülge, üks autor võib esitada mitu kirjutist.

Konkursitööle tuleb märkida kirjutise pealkiri, autori ees- ja perekonnanimi ning vanus, kooli nimetus, autori kontakttelefon ja e-posti aadress ning juhendaja olemasolul tema nimi ja roll (õpetaja, ema, isa), e-posti aadress ja kontakttelefon.

Eelmine konkurss «Heategu läbi minu silmade» sai teoks viis aastat tagasi ja selle paremaid töid saab kuulata veebis. Parimad tööd avaldati raamatuna ja raamatu väljaandmine on plaanis ka seekord.

Lionsi liikumine tähistab järgmisel aastal 100. aastapäeva. Lion`eid on üle maailma ligi 1,4 miljonit ning neid ühendab moto «We Serve» ehk «Meie abistame». Eestisse jõudis Lionsi liikumine 1989. aastal, nüüdseks on Eestis liikmeid ligi 1300.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles