Muusikakool sai direktori politseist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää muusikakooli uus juht Tanel Soovares
Otepää muusikakooli uus juht Tanel Soovares Foto: Monika Otrokova

Sellest nädalast asus Otepää muusikakooli direktorina tööle Tanel Soovares.

Uus koolijuht on pärit Valgast, ta on lõpetanud 1999. aastal Tallinna Pedagoogikaülikooli bakalaureusekraadiga muusika erialal. Praegu omandab ta Tallinna Ülikoolis haridusjuhtimise magistrikraadi.

Soovares on varasemalt töötanud Valga kaugõppegümnaasiumi direktorina ja Valga gümnaasiumis õpetajana. Ta on mänginud paljudes orkestrites: politsei- ja piirivalveorkestris, Tartu Ülikooli puhkpilliorkestris Popsid ja Piirilinna Bigbändis. Viimased paar aastat töötas Soovares politseinikuna.

«Otepää on aastaringselt atraktiivne koht, kus muusika ja sport alati au sees olnud – sestap oli siia tööle tulemine hea võimalus taas erialasele tööle tulla,» selgitas Soovares. «Siinne kultuuripärand on rikkalik ja väga huvitav, seda on põnev avastada.»

Uuel koolijuhil on plaanis ka muusikakooli tegevust laiendada. «Siiani on muusikakoolis head tööd tehtud. Kavas on aga süvendada pilliõppe võimalusi, avada levimuusikaosakond ning lindistamiseks stuudio, kus saaks õpetada arvutimuusikat.»

Otepää muusikakool pidas 2015. aastal 40. tegutsemise aastapäeva. Praegu omandab 12 õpetaja juhendamisel pillimänguoskusi 98 õpilast. Koolis on võimalik õppida klaverit, akordioni, viiulit, vask- ja puupuhkpille,  klassikalist ja elektrikitarri. 2015. aasta sügisel taaskäivitati lauluõpe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles