Otepää kool üllatas hea tabelikohaga

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kui siiani koostati koolide pingerida riigieksamite tulemuste põhjal, siis nüüd on hakatud hindama ka gümnaasiumite panust õpilaste edasijõudmisse. Pedagoogidele on uus meetod veel võõravõitu.

Igale gümnaasiumile koostab haridus- ja teadusministeerium edaspidi prognoosi, mis võtab arvesse hulka tegureid. Nende seas on õppeprotsessi ülesehitus ja õpetamismetoodika, õpilaste eelteadmised põhikooli lõpus, nende võimekus, kooli suurus. Aga ka omavalitsuse võimekus ning teised asukohaga seotud võimalused.

Tulemust hindab ministeerium viiepunktiskaalal. Kui tulemused on eeldatust paremad (+1, +2), tähendab, et kooli lisaväärtus on suur, sest õpilastesse on haridusasutus panustanud rohkem. Kui tulemused on prognoosikohased, vastab kool ootustele ja skaalal on kooli tulemus null. Nullist väiksem tulemus (-1, -2) näitab oodatust kesisemat panust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles