Seadus loomapidamise eeskirjade rikkujat karistada ei luba

Taavi Niittee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasside ja koerte pidamise nõuded kehtestab iga omavalitsus eraldi ning nende rikkujat saab väärteo korras karistada kuni 800eurose rahatrahviga. Seda küll ainult juhul, kui rikkumisega kaasneb kahju inimese tervisele või varale.
Kasside ja koerte pidamise nõuded kehtestab iga omavalitsus eraldi ning nende rikkujat saab väärteo korras karistada kuni 800eurose rahatrahviga. Seda küll ainult juhul, kui rikkumisega kaasneb kahju inimese tervisele või varale. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Hulkuvad koerad ja kassid, murul auravad väljaheited või kuuldused juhustest, kus loomad hambad inimese sääremarja või üksteise kasukasse löövad, panevad küsima: kes lemmikloomade pidamist kontrollib?

Politseile laekub üksjagu teateid lahti pääsenud, kedagi häirivatest, hirmutavatest või isegi ründavatest koertest. "Sel aastal on ainuüksi Valga politsei saanud 28 väljakutset, mille üks osapool on olnud koer,» rääkis Valga politseijaoskonna vanemkomissar Tarmo Tuulas. Tema sõnul hammustas neist kaheksal korral koer inimest ja kuuel korral mõnd teist looma.

Üheks lähimineviku drastilisemaks näiteks, kuidas hooletu loomapidamine kellegi vigasaamisega lõppes, pärineb aga eelmise aasta algusest, kui Valga raudteesilla ülekäigu juures ründas hulkuv koer kaheksa-aastast last. Politsei ei ole siiani koera ega tema omanikku kindlaks teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles