Juhtkiri: Partei sünd pole käkitegu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Käärimised Keskerakonnas on andnud kõneainet juba pikalt. Peagi möödub aasta parteikongressist, kus Edgar Savisaar erakonna esimehena jätkamiseks mandaadi sai. Savisaar kogus toona 514 ning Simson 468 häält. Peagi on ees uus kongress: seekord kandideerib erakonna juhi vastu Jüri Ratas. Kas midagi aga seegi kord muutub, pole kindel.

Igal juhul ei ole Savisaar suutnud toona saadud mandaati partei ühtsuse tugevdamiseks kasutada. Pigem on veelgi enam tema veendunud toetajaid läinud üle partei siseopositsionääride ridadesse.

Võib ju öelda, et parteijuhi vastaseid kannustab võimujanu. Ent kindlasti on see oluline faktor ka Savisaare enda puhul. Pealegi on ju iga partei siht eeldatavasti nagunii võimule saada, et oma valijate huve kaitsta. Keskerakond pole seda saanud teha juba pea kümme aastat. Põhjus pole kindlasti vaid erakonna juhis, kuid oma rolli tema paindumatus siiski mängib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles