Võitjat ootab kopsakas auhind

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri lõpuni saab osaleda hiite kuvavõistlusel, mille peaauhind on 1300 eurot. Võistluse teema on looduslikud (mitte ehitatud-rajatud) pühapaigad: hiied ja pühad mäed, veekogud, puud, kivid ja teised paigad, kus juba meie esivanemad käisid palvetamas, ravimas, ande jätmas ja muid kombetalitusi täitmas. Oodatud on ka mujal maailmas tehtud ülesvõtted.

Kõik võistlusel osalevad pildid kandideerivad 1300 euro suurusele peaauhinnale. Lisaks jagatakse välja hõimurahvaste auhind (300 eurot), kuni 16aastaste auhind (200 eurot) ning hulk eriauhindu, mille võitjaid ootavad kultuurisündmuste, kursuste ja turismitalude külastuse pääsmed, kirjandus ja palju muud põnevat.

Võistlusel on korduvalt edukalt osalenud ajalehe Valgamaalane fotograaf Arvo Meeks. 2012. aastal pälvis ta aga eripreemia parima Vana Võromaa pühapaiga ülesvõtte kategoorias. Meeksi pildil oli püha männipuu ehk pettai. Kaks aastat tagasi võitis ta aga ristipuude eriauhinna ülesvõttega «Laatre ristipettäi läheb ERMi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles