Viktoriin paneb kirjandussõprade teadmised proovile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid laevakaptenina töötanud Lembit Uustulndist sai isa Alberti jälgedes ka kirjamees – ta on avaldanud mitu teost. Raamatus «Merejutud» on Pihla Volli kirjad naabrimehele. Selle naabri nime viktoriinis küsimegi.
Aastaid laevakaptenina töötanud Lembit Uustulndist sai isa Alberti jälgedes ka kirjamees – ta on avaldanud mitu teost. Raamatus «Merejutud» on Pihla Volli kirjad naabrimehele. Selle naabri nime viktoriinis küsimegi. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Eestis tähistatakse 2001. aastast 23. oktoobril eesti raamatu päeva, et meelde tuletada: eesti raamat oli, on ja jääb üheks meie oluliseks kultuuriväärtuseks. Merekultuuri aasta puhul on Valga keskraamatukogus koostatud viktoriini küsimused sedapuhku raamatutest, mis räägivad merest ja rannarahvast.

1. «Õitsev meri», «Lummav meri» ja «Hullunud meri» – milline neist raamatutest ei ole Albert Uustulndi kirjutatud?

2. Kes on oma romaani saatesõnas kirjutanud: «Ühtegi oma teost ei ole ma suutnud kirjutada ilma randadesse põikamata. Jälgin huviga rannaelu arengut, randlaste mured on jäänud minu muredeks ning rõõmud minu rõõmudeks»? Tema eludaatumid on 1925–1997.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles