Valgas said mõneks ajaks kohtunikukohad täidetud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembrist Valga kohtumajas tööle asunud Erkki Hirsnik (vasakul)pälvis 2009. aastal ka Tartu Ülikooli teenetemärgi. Selle andis üle tollane rektor Alar Karis.
Septembrist Valga kohtumajas tööle asunud Erkki Hirsnik (vasakul)pälvis 2009. aastal ka Tartu Ülikooli teenetemärgi. Selle andis üle tollane rektor Alar Karis. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Valga kohtumaja on aastaid hädas olnud kohtunike nappusega. Septembris asus siin küll ametisse uus kohtunik, paraku soovib tema kolleeg järgmisel aastal ametist lahkuda.

Septembrist asus Tartu maakohtu Valga kohtumajas ametisse Erkki Hirsnik, kes seni riigikohtus nõunikuna töötas. Sellega said kohtumaja kõik kohtunike ametikohad Valgas täidetud.

"Enne Erkki Hirsniku ametiss asumist oli täidetud kõik kolm kohta viimati 2016. aasta jaanuarini, kui üks kohtunikest Tartusse suundus. Seega oli vahepeal üheksakuune periood, kui üks koht oli täitmata," selgitas esimese ja teise kohtuastme avalike suhete teenistuse pressiesindaja Kristiina Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles