Tiidu küla puidutooted jõuavad ka Lõuna-Koreasse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finlaidi staažikas ja tootmisjuhi Janek Laisaare sõnul väga tubli töötaja Helle Sakk oli reporteri saabudes ametis liinilt tulevate laudade korrektse teekonna tagamisega. Laisaarest endast sai paraku võitu häbelikkus, mistõttu me teda pildilt ei leia.
Finlaidi staažikas ja tootmisjuhi Janek Laisaare sõnul väga tubli töötaja Helle Sakk oli reporteri saabudes ametis liinilt tulevate laudade korrektse teekonna tagamisega. Laisaarest endast sai paraku võitu häbelikkus, mistõttu me teda pildilt ei leia. Foto: Tiit Loim

Tiidu külas 14. aastat tegutsev höövlitööstus Finlaid on laia haardega ettevõte, müües külas valmivat ehitusmaterjali mitmele poole Euroopas ja Aasias.

Ettevõte kuulub sakslasele Rüdiger Josef Pfahlerile, kellega koos on juhatuses ka tema poeg Mic­hael Willi Josef Pfahler. Tootmisjuht Janek Laisaar ütles, et kohapeal tegeleb ettevõtte juhtimisega Michael. Tema viibib vaheldumisi Saksamaal ja Tiidu külas ning oli reporteri saabumise ajal parasjagu välismaal. Seetõttu vastutas tootmise jätkumise eest Laisaar, kes tegeleb nii müügi, ostmise kui igapäevaste probleemidega.

Finlaid toodab mitmesugust puitmaterjali nagu liistud, nelikantprofiilis hööveldatud tooted, sise- ja välisvoodri-, põranda- ning terrassilauad. Enamik toorainet tuleb Soome, Venemaa, Läti ja Eesti saeveskitest ning selle toodeteks hööveldamine ja õigele kujule lõikamine käib kõik Tiidu külas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles