Uuenduskuuri läbiv katlamaja põhjustab pahameelt

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Valgamaalase kohale jõudes oli korstnast tulev suits valge, on see kahe Vee tänava elaniku sõnul kohati lausa süsimust.
Kuigi Valgamaalase kohale jõudes oli korstnast tulev suits valge, on see kahe Vee tänava elaniku sõnul kohati lausa süsimust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga kesklinna elanikele teeb muret Pärna puiestee katlamajast väljuv must tahm, mis ümbruskonnas autosid ja aknaid määrib.

«See ei ole normaalne,» ütles Vilja Pung, kes elab katlamaja vahetus läheduses aadressil Vee 5. Naise sõnul väljub Pärna puiestee 15 katlamaja uuest korstnast iga päev mingil ajal tumedat suitsu, mis vahel lausa süsimust. «Pesin autot nädal aega tagasi – nüüd on see jälle must,» on Pung nördinud, et tahm sadestub ka näiteks autodele, mida peaks nüüd ilusa välimuse säilitamiseks tihti pesema.

Varem Punga sõnul sellist probleemi polnud. Samuti teeb talle muret, et nii pole võimalik pesu välja kuivama panna. «Mis süsteem seal nüüd tööle pandi, mis nüüd siis parem on? Me ei ela enam 50 aasta taguses ajas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles